Tandblekning hemma - Bäst i Test 2022

Att bleka tänderna själv är inte så komplicerat och betydligt billigare än och göra det hos en tandläkare. Man använder i princip samma metoder. Vita tänder och ett fint leende är vackert och kan påverka ens självförtroende.

Vilket resultat man får av att bleka tänderna skiljer sig från person till person. Men alla får finare vita tänder än innan. Beroende på vilken metod man väljer så kan man självklart få bättre resultat, det kan också bli lite mer biverkningar av de bästa metoderna som tex. ilningar och isningar i tänderna.

Det bästa är att göra det efter ett tandläkarbesök, när men fått tänderna putsade, tagit bort tandsten, ev lagat något hål osv. Tandblekning ska inte vara farligt, men är du gravid eller ammar bör du undvika.

Startkit

Bästa tandblekningen hemma

Tandblekningsprodukter för tandblekning hemma

Om du har missfärgade tänder och vill få dina tänder vitare eller bara vill fräscha upp en redan utförd tandblekning, finns det flera olika varianter och olika metoder av tandblekningsprodukter för hemmabruk. Dessa kan du köpa online, i vissa skönhetsbutiker och på vissa Apotek.

Tandblekningskit för att bleka tänderna som du kan köpa själv innehåller oftast ingen, eller ytterst lite av blekningsmedlet väteperoxid, vilket gör att blekningen därför är skonsam och ofarlig för dina tänder. Den är dessutom betydligt billigare än den som köps på klinik.

Sen finns tandblekning med skenor som tas fram av din tandläkare och som du får med dig hem i form av ett kit. Du ges därefter noga instruktioner från din tandläkare på hur du ska utföra tandblekningen hemma. Hemmablekningskit för att bleka tänderna via en tandklinik får innehålla en lite större mängd peroxid i deras tandblekningsgel. Tandblekningen via en tandklinik är en väl beprövad blekningsmetod som är säker att använda och den brukar ge mycket goda resultat.

Hur fungerar tandblekning hemma?

Det finns olika sätta att bleka tänderna hemma på. Du kan läsa mer om de vanligaste metoderna för att få vita tänder nedan.

Tandblekning är en kemisk process där ett blekmedel tränger sig ned i emaljen och tandbenet varpå det bryter ned de missfärgade ämnen som gömmer sig där. Den aktiva substansen i de flesta blekmedel är väteperoxid och/eller karbamidperoxid. De två vanligaste sätten att bleka tänder, är antigen med skenor eller stripes. Blekning med tandskena anses generellt sett vara den mest skonsamma tandblekningsmetoden idag, den kan dock ge ilninar o isningar i tänderna.

Läs igenom och fundera vilken produkt som passar dig bäst. Olika priser, mer eller mindre smärta. Sammanfattning av saker och tänka på:

  • Läs på om produkten och instruktionerna innan du börjar bleka tänderna.
  • Läs på om de olika ämnena produkten innehåller.
  • Tänk på vad du äter dagarna efter din behandling.

Bästa tandblekningen hemma