Vita tänder hemma

Vem vill inte ha vita fina tänder. Tandvård och god tandhygien känns nytt och fräscht och påverkar ditt självförtroende. Vi skriver om hur du bleker tänderna själv och hur man bäst behåller sina vita tänder.

I Sverige dricks det en hel del kaffe, vilket kan påverka vitheten på dina tänder. Andra kända bovar är tobak, vin bla. Tyvärr räcker det inte att bara borsta sina tänder för att behålla dem vita. Över tid så kommer dom att blekna.

Startkit

Bästa tandblekningen hemma

Hur behåller man sina vita tänder?

Det viktigaste är så klart och borsta tänderna, bra och ofta. Helst skulle man borstat efter varje måltid om möjligt för att längre behålla sina tänder vita. Det finns tandkräm med blekmedel och det är att föredra. Dock kan du inte gå från gula tänder till vita tänder genom tandborstning utan tandkräm gör bara att tänderna ser vita och fina ut längre. Man kan också använda sig av munskölj för att få bort matrester i munnen då det är bra och få bort det så fort som möjligt från dina tänder.

Att använda eltandborste är erkänt det bästa valet av tandläkare. De kommer åt dina tänder bättre och borstar med bra teknik. Tandtråd eller "plackers" är också bra för att få bort matrester samt att behålla din fräschet i munnen.

Tänk dock på att din tanborstningsteknik, då det är viktigt att inte borsta för hårt så man får skador på tandköttet.

Recension